Instagram’a ‘Photoshop’ özelliği geliyor

Instagram, hikayede fotoğraf paylaşırken, kullanıcıların istenmeyen nesneleri kaldırabilmelerini sağlayan yeni yapay zeka aracını test etmeye başladı.

Aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu Instagram, günümüzde içerik üreticilerinin de en çok tercih ettiği uygulamalardan biri haline geldi.

Instagram’da içerik üreticilerinin işini kolaylaştıracak birçok araç bulunuyor. Örneğin Reels’ta video paylaşırken, görüntünüzün arka planını kaldırabiliyor ve sadece yüzünüz görünecek şekilde videoya ekleyebiliyorsunuz. Fakat hikaye yani story özelliği bu yeteneğe sahip değildi. Şirket nihayet bu eksikliği de giderecek.

Sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi, hikaye bölümünde paylaşım yaparken, fotoğraflardan istenmeyen nesnelerin kaldırılmasını sağlayan özelliğin test edilmeye başlandığını söyledi.

Yapay zeka destekli çalışacak bu özellik sayesinde artık kullanıcılar, fotoğraftan bir nesneyi kaldırmak için photoshop ve benzeri uygulamaları kullanmak zorunda kalmayacaklar.

Paluzzi’nin paylaşımına göre, yeni özellik şu anda test aşamasında bulunuyor. Henüz beta sürecine bile geçilmedi. Bu sebeple kullanıcıların bir müddet daha beklemesi gerektiği belirtiliyor. ‘Fotoğraftan nesne kaldırma’ butonu genel kullanıma sunulduğunda, hikaye düzenleme araçlarının hemen sol tarafında bulunacak.

Öte yandan Instagram, kendi platformunu güncellemeye devam ederken Threads’i de unutmuyor. Temmuz ayının ilk haftasında kullanıma açılan metin tabanlı sosyal ağ Threads’in de eksikleri kapatılıyor. Uygulamaya çok yakında Direkt Mesajlaşma (DM) ve kronolojik sıralanmış ana sayfa akışı gibi özellikler eklenecek.