İngiliz futbolcu Bukayo Saka, depremzedelere destek için yardım sağlıyor

İngiltere’nin Premier Lig kulüplerinden Arsenal’da top koşturan genç yetenek Bukayo Saka, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin etkisinde kalan vatandaşlara yardım eli uzattı.

İngiltere’nin Premier Lig takımlarından Arsenal’da oynayan Bukayo Saka, Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu zararları gören ailelere yardım etmek için adımlar attı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, 21 yaşındaki futbolcu, “Big Shoe” adlı yardım kuruluşuyla işbirliği yaparak depremden etkilenen 26 ailenin barınma masraflarını karşıladı.

“FELAKET HER ŞEYİ ELLERİNDEN ALDI”

Saka, geçen yıl da Nijerya’daki 120 çocuğun ameliyat masraflarını üstlenmişti.

Haberde Saka’nın, “Sosyal medyada ve televizyonda yıkıcı haberleri gördüm ve bu trajediden etkilenen insanlara yardım etmek istedim. Başının üzerinde çatısı olan herkes kendini şanslı sayabilir. Felaket, bu insanların sahip oldukları her şeyi ellerinden aldı. Yardım edebilmek benim için çok şey ifade ediyor” ifadeleri yer aldı.

İngiltere’nin Premier Lig takımlarından Arsenal’da muhteşem bir sezon geçiren Saka, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde iki gün önce Kuzey Makedonya ile karşılaştıkları maçta İngiltere formasıyla olağanüstü bir performans sergileyerek “hat-trick” yapmıştı.