İKSV’den depremzedelere destek fonu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından, farklı kültür kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte, orta ve uzun vadeli projelerle deprem bölgesine destek olabilmek için çalışmalar yürütecek.

İKSV, 18 Mart’taki Tamino konseri de dâhil olmak üzere tüm 2023 bütçesinden, deprem bölgesinde kültür-sanat alanındaki çalışmalar için kullanılmak üzere kaynak ayıracak. Bu kaynakla yaratılan İKSV Enstrüman Destek Fonu, deprem felaketinden etkilenen müzik öğrencilerine ve eğitmenlerine enstrüman temin etmek için kullanılacak.

  • Depremden etkilenen 11 ilde ikamet eden,
  • Depremde enstrümanı hasar gören veya kaybolan,
  • Bölgedeki güzel sanatlar liselerinin ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitim gören,
  • Güzel sanatlar liselerinde ve konservatuvarların müzik bölümlerinde eğitmen olan,
  • Deprem sırasında bölgede olup şu anda başka okullara nakil olan tüm öğrenci ve öğretmenler İKSV Enstrüman Destek Fonu’na başvurabilecek.

Başvurular 28 Şubat Salı gününden itibaren, 30 Mayıs tarihine kadar bu bağlantı üzerinden yapılabilecek.

İKSV Enstrüman Destek Fonu için Pozitif Müzik de katkıda bulunacak. Proje, doremusic ve Zuhal Müzik işbirliğiyle hayata geçirilecek. Fonun, destek vermek isteyen farklı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla önümüzdeki dönemde genişletilmesi hedefleniyor.

İKSV tarafından 2018 yılından bu yana sunulan ve tiyatro alanında üretimi destekleyen Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü bu yıl deprem bölgesine odaklanacak. Bu ödülle, bölgedeki tiyatro toplulukları, yazarlar, yönetmenler ve oyunculara toplam 300.000 TL tutarında destek sağlanacak

Daha önce İstanbul Bienali‘ne katılmış sanatçıların özel olarak ürettiği eserlerin sınırlı sayıdaki baskıları, önümüzdeki günlerde, geliri deprem bölgesinde kullanılmak üzere özel bir müzayedede yer alacak.

İKSV, kültür politikaları çalışmaları kapsamında bu yıl kültür, diyalog ve destek programları içeren büyük bir Avrupa Birliği projesinin de yönetimini üstleniyor.

Üç yıl sürecek bu projede, Türkiye genelinde kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetimlerle beraber, deprem bölgesinin ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmeleri teşvik edilecek ve bu projelere hibe desteği sağlanacak. Projeyle ilgili ayrıntılar 10 Mart’ta duyurulacak.