İBB Meclisi toplandı: gündem deprem!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi mart ayı toplantısının 1. oturumu yapıldı. Toplantının gündeminde kentsel dönüşüm ve imar planları var. Toplantıya İBB Genel Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılmaması nedeniyle AKP’li Zeynel Abidin Okul başkanlık etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısı için bir araya geldi. Toplantıda imar planlarının yanı sıra deprem önlemleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları da ele alındı.

Okul’un ardından söz alan AKP’li meclis üyesi Kadim Ekşi ise milletvekili adaylığı nedeniyle istifa ettiğini açıklayarak, meclis üyelerine bugüne kadarki çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, devletin deprem bölgesine hızla müdahale ettiğini savunurken, eksikleri dile getiren haberleri bozgunculuk ile suçladı. Göksu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Deprem Master Planı’nın ise hayata geçirilemediğini dile getirdi.

Göksu’nun ardından kürsüye MHP Grup Başkan Vekili Volkan Yılmaz geldi. Volkan Yılmaz daha önce hazırladığı konuşmayı okumaktan vazgeçtiğini söylemesinin ardından İBB yönetimini eleştirdi.