Huawei, en son yapay zeka modeli olan Pangu 3.0’ı tanıttı

Huawei, önceden eğitilmiş derin öğrenme yapay zeka modeli olan Pangu 3.0’ın en son sürümünün tanıtımını gerçekleştirdi.

Çin’de yapılan tanıtım, düzenlenen Huawei Bulut Geliştirici Konferansı’nda gerçekleşti.

Pangu 3.0, üç katmanlı bir yapıya sahip. Temel katman L0’da beş farklı model bulunuyor: doğal dil işleme, çok modlu veri tabanları, bilgisayar görüşü, tahmin ve bilimsel hesaplama. L0, farklı endüstri senaryolarının ihtiyaçlarını karşılamak için farklı beceriler sağlıyor.

İkinci katman olan L1 e-devlet, finans, üretim, madencilik ve meteoroloji gibi alanlara odaklanan sektörlere özel çeşitli modeller sunuyor.

Üçüncü katman L2 ise belli endüstri uygulamaları veya iş senaryoları için birden çok senaryo özelinde modeller sağlıyor.

Kullanıcılar ayrıca, Huawei’nin L0 veya L1 Pangu katmanlarına dayalı kendi veri kümelerini kullanarak modelleri eğitebiliyor.

Huawei Müdürü ve Huawei Cloud CEO’su Zhang Ping’an, Pangu serisinin endüstri ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla hazırlandığını ve çeşitli sektörlerdeki müşterilere mükemmel hizmetler sağlandığını söyledi. Zhang, Pangu’nun görevinin, akıllı güncellemelere olanak tanıyarak müşterilerin büyük ölçekli modelleri etkin şekilde kullanması ve oluşturmasına yardım etmek olduğunun altını çizdi.

Şirket ayrıca, tek kartlı bir bilgisayar kümesinin 2.000 petaflop bilgi işlem kapasitesi sağlayabileceği ve 1.000 kartlı bir kümenin, kesintisiz 30 gün boyunca milyarlarca parametre modelini eğitebildiği Ascend yapay zeka bulut hizmetlerini başlattı. Huawei, daha güvenilir yapay zeka bilgi işlem gücünün, büyük dil modellerini sektör müşterileri için hiç olmadığı kadar kolay erişilebilir hale getirdiğini belirtti.