House of Dragon yayımlandığı gün HBO Max’i çökertti

Yayımlanan her bölümüyle farklı rekorlar kıran Game of Thrones birkaç yıl önce büyük bir finalle ekranlara veda etmişti. Dizideki Targaryen ailesinin yüz yetmiş iki yıl öncesini anlatan House of Dragon, 21 Ağustos Pazar gecesi seyircilerle buluştu. Dizi resmi olarak yayımlanmadan önce korsan siteler tarafından sızdırılmasına rağmen HBO Max’te gösterime girdiği gün yoğun izlemeden dolayı platformu çökertti.

Binlerce HBO Max izleyicisi, 21 Ağustos Pazar gecesi Amazon’un Fire TV cihazındaki uygulamanın çökmesiyle hayal kırıklığına uğradı. Merakla beklenen Game of Thrones spinoff’u, ABD’de HBO’da gösterime girdi ve aynı anda HBO Max’te de yayımlanmaya başladı. Dizi, Birleşik Krallık’ta Sky ve NOW üzerinden izlenebiliyor.

 

Ancak dizi yayımlandıktan kısa bir süre sonra bazı hayranlar Twitter’da uygulamanın çöktüğünü ve diziyi izleyemediklerini paylaştı. Teknik arızanın, prömiyeri izlemeye çalışan yüksek kullanıcı sayısıyla ilgili olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan HBO yaptığı açıklamada, sorunun uygulamayı Fire TV cihazlarında kullanan kullanıcıların “yalnızca küçük bir bölümünü” etkilediğini öne sürdü.

 

HBO (The Hollywood Reporter’a göre), “Milyonlarca HBO Max abonesi, House of the Dragon’ı bu akşam başarıyla izledi. Fire TV cihazları üstünden bağlanmaya çalışan kullanıcıların küçük bir kısmının sorunlar yaşadığının farkındayız ve etkilenen kullanıcılar için bu sorunu gidermeye çalışıyoruz.” dedi.