H&M mahkemeye verildi

Son zamanlarda sürdürülebilirlik konusunu ele alan H&M, tüketicilerin sürdürülebilirlik ve yavaş modaya olan ilgisinden yararlanarak tüketicileri yanılttığı iddiasıyla mahkemeye verildi.

22 Temmuz’da New York mahkemesinde sunulan toplu dava şikayetine göre, Davacı Chelsea Commodore, H&M’in “sürdürülebilir bir şekilde üretilmiş” ürünler için daha fazla ücret ödemeye istekli, çevre bilincine sahip tüketicilerin büyüyen kesimini hedef alma girişiminde bulunduğunu iddia etti. Commodore, hızlı moda  konumuna rağmen, H&M’in ürünlerini “çevre dostu olmadıkları halde çevre dostu” olarak sunmak için kapsamlı bir pazarlama planı oluşturduğunu” iddia etti.

 

Örnek olarak çevresel puan kartında bir elbisenin ortalamadan yüzde 20 daha az su ile yapıldığını iddia etti. 600’den fazla giysinin profillerini Higg verileriyle karşılaştıran Quartz, araştırmalarında çoğunun sürdürülebilirliğe dair hiçbir gelişme göstermediğini ortaya koydu. Ek olarak çevresel etki puanı kartlarının yarısından fazlasının gerçek olmayan verilere dayandırıldığını belirtti. Konuya ilişkin H&M tarafından bir açıklama yapılmadı.

Etiketler
, ,