Gelişmiş ülkelere iklim finansmanı için baskı kurulmalı

Bahamalar Başbakanı, Karayip ülkelerinin COP27’de iklim finansmanı için gelişmiş ülkeler üzerinde baskı kurması gerektiğini söyledi.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis, bölgesel yetkililer zirvesinde yaptığı konuşmada, Karayip ülkelerinin yaklaşan COP27 iklim müzakerelerinde iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için daha fazla finansman sağlamaları amacıyla gelişmiş ülkelere baskı yapması gerektiğini söyledi.

 

Bahama Başbakanı Philip Davis yaptığı bir konuşmada, Karayip toplumu üyelerinin, gelişmiş ülkelerin iklim yardımı için geçmişteki taahhütlerini yerine getirmelerini ve Mısır’daki iklim müzakerelerinde hangi ülkelerin bu yardımı alabileceğini belirlemek için yeni kriterler oluşturması gerektiğini söyledi. İklim finansmanı konusunun COP27’nin ana gündem maddelerinden biri olması bekleniyor. Davis, “Çıkarlarımızı yalnızca Gelişmekte Olan Küçük Ada Devletleri olarak ilerletirsek, seslerimiz daha yüksek, daha zengin ve karbon üreten çıkarcı devletlerce duyulamayacaktır” dedi.

 

Davis, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya’nın son iklim değişikliğini azaltım çabalarından cesaret aldığını söyledi. Ancak zengin ulusların 2020 yılına kadar yoksul ülkelere 100 milyar dolarlık iklim yardımı sağlama sözünü yerine getirmediğini belirterek, “taahhütten yorulduk” dedi.

 

iklimhaber