Galeria Sitesi’ndeki hayvanları kurtarmak için çalışmalar sürüyor

Diyarbakır’da Galeria Sitesi’nin çökmeyen bloğunda mahsur kalan hayvanlardan Zeno, yıkım durdurularak kurtarıldı. Vinçle binaya çıkan kurtarma gönüllüsünün diğer 3 kedi için çalıştığı duyuruldu.

Resmi açıklamalara göre 43 bin 556 can kaybına neden olan Maraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Diyarbakır’da arama kurtarma çalışmaları günler önce sona erdi. Kentte en çok can kaybının yaşandığı 4 bloklu Galeria Sitesi’nin B bloğu yıkıldı, diğer bloklar ise hasar aldı. Siteden canını kurtaranlar, mahsur kalan hayvanlarının kurtarılmasını istedi.

Önce çok riskli olduğu gerekçesiyle gönüllülere izin verilmedi, bugün helikopterle arama yapıldı. Sonuç alınamayınca yıkım başladı.

Yıkım yapılırken binada 4 kedi fark edildi. Vinç yardımıyla kedinin bulunduğu kata çıkarılan arama kurtarma gönüllüsü, ‘Zeno’ isimli kediyi yakalayarak enkazdan çıkardı.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin genel sekreter yardımcısı Veysel Kızılay, “Binamızda bulunan 4 kedimizden birini almış bulunmaktayız. Diğer 3 kedi için de çalışmamız devletimizin bütün imkanlarıyla devam etmektedir. AFAD ekiplerimiz 4’üncü katta bulunan bu kedimizi sağ olarak aldı. Veterinere gösterdikten sonra sahibine teslim edeceğiz” dedi.

Zeno, kontrolleri yapılmak üzere Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi’ne teslim edildi. İçeride kalan 3 kedinin çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor.

AFAD İl Müdürü İlami Çakmak ise çalışmalarının devam ettiğini söyledi.