Disney yeni filmlerini duyurdu

Disney, D23 Expo etkinliğinde birçok yeni yapımını sevenlerine duyurdu. Yeni animasyon ve devam filmlerinin duyurulduğu panelde Küçük Deniz Kızı’ndan yayınlanan görüntüler, karakterin orijinaline sadık kalınmamasıyla birçok tartışmaya sebep oldu.

Disney’in Oscar ödüllü 2015 yapımı animasyon filmi “Ters Yüz” seriye dönüşüyor. Yönetmen koltuğunda Kelsey Mann’in oturacağı filmin 2024 yazında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Disney’in 100. yılı için seçilen ve tüm filmlerde kullanılacak dilek temasını birleştiren “Wish”, dileklerin tamamen gerçekleştiği büyülü bir ülke olan Dilek Krallığı’ndaki fantastik yaşamı anlatacak. Ariana DeBose’un başrolünde yer alacağı filmin Kasım 2023’te vizyona girmesi bekleniyor.

 

Pixar’ın yeni bilimkurgu filmi “Elio”, kendisini bulduğu galaksi yolculuğunda dünya gezegeninin büyükelçisi sanılan 11 yaşındaki bir çocuğun maceralarını konu ediniyor. Adrian Molina’nın yönetmenliğini üstlendiği filmin 2024 ilkbaharında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Peter Sohn’un yönetmenliğini üstlendiği Elemental filmi ateş, su ve karanın olduğu fantastik bir şehirde yaşayan Ember ve Wade çiftinin hikâyesine odaklanıyor. Filmin 16 Haziran 2023’te vizyona girmesi bekleniyor.

 

Aynı adlı 1989 yapımı animasyon filminin live-action uyarlaması olan “Küçük Deniz Kızı”ndan ilk fragman yayınlandı. Rob Marshall’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin 26 Mayıs 2023’te vizyona girmesi bekleniyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda live-action uyarlaması çekilen “Aslan Kral” filminin devamı niteliği taşıyan “Mufasa: The Lion King”, Afrika’nın kralı Mufasa’nın yükseliş hikâyesini konu ediniyor. Barry Jenkins’in yönetmenliğini üstlendiği filmin 2024 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Grimm Kardeşler’in aynı adlı masalından uyarlanan 1937 yapımı animasyon filminin live-action uyarlaması olan Pamuk Prenses’in başrollerini Gal Gadot ve Rachel Zegler üstleniyor. Marc Webb’in yönetmenliğini üstlendiği filmin 2024 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

 

Disney’in 1953 yapımı “Peter Pan” filminin live-action uyarlaması olan “Peter Pan ve Wendy”den ilk poster yayınlandı. David Lowery’in yönetmenliğini üstlendiği filmin 2023 yılında Disney+’ta yayınlanması bekleniyor.

 

2007 yapımı “Enchanted” filminin devamı niteliği taşıyan “Disenchanted”dan ilk fragman yayınlandı. Amy Adams ve Patrick Dempsey’in başrollerinde yer aldığı filmin 24 Kasım 2022’de yayınlanması bekleniyor.

 

Disney’in 2003 yapımı sinema filmi “Haunted Mansion”ın yeniden çevrimi olan filmin başrollerini Winona Ryder, Dan Levy ve Jared Leto paylaşıyor. Filmin 10 Mart 2023’te vizyona girmesi bekleniyor.

Etiketler
,