Dijital Dönüşüm Söyleşisi Gerçekleştirildi

İstanbul Arel Üniversitesi’nde düzenlenen Dijital Dönüşüm söyleyişimiz TGRT Haber Ekonomi Müdürü Sn. Celal Toprak, İhlas Medya Grubu Dijital Varlıklar Genel Müdürü Sn. Volkan Ormanlı ve Stratejik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Marka Danışmanı ve Doret İletişim Danışmanlığı Ajans Başkanı Sn. Doret Habib’in katılımıyla gerçekleşti.

Haber: Yağmur Bayansalduz

Fotoğraf: Nazire Alaca

Moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Begüm Aylin Önder’in üstlendiği etkinlikte geçmişten günümüze gazeteciliğin nasıl değiştiği, mesleğin zorlu yanları anlatıldı. Yapay zeka ile birlikte dijital medyadaki sürecin nasıl ilerlediği hakkında bilgiler verildi. Sektör hakkında tecrübelerini anlatan konuklar tavsiyelerde bulundu.

‘Haberi check etme uygulaması devam ediyor’

Sektör tecrübelerini anlatan Celal Toprak, dijital ortamlardaki bilgi kirliliği için haber kaynaklarının doğrulanması gerektiğini ve kendilerinin de haberi doğrulama uygulamasına, bilgi doğrulama süreçlerine dikkat ettiklerini söyledi. Sosyal medya platformları için görüşlerini dile getiren Toprak, bu platformların yeni olduğunu ileride bu platformlar için yayın ilkeleri olacağını söyledi.

İhlas Medya Grubu Dijital Varlıklar Genel Müdürü Volkan Ormanlı,  yayın hayatında yapay zeka kullanmaya başladıklarını söyledi. Gençlere yapay zekayı rakip olarak değil kolaylaştırıcı olarak görmesi gerektiğini, mesleklerin yapay zeka ile entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

‘Fayda yaratan içerikler yaratın’

Gençlere sosyal medyanın markaları nasıl kullandığını, marka iletişiminde sürecin nasıl ilerlediğini anlatan Doret Habib birçok tavsiyede bulundu.

Doret Habib; ‘Fark yaratmanız için gündemi çok iyi takip etmeniz gerekiyor. Kendi uzmanlık alanınızla kendinize ayrı bir değer kurun ve yaratacağınız içeriklerde fayda yaratan içerikler yaratın.’ dedi

Dijital Dönüşüm söyleşisine İstanbul Arel Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi Aziz Sancar Amfisi’nde düzenlenen söyleşi, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.