Depremlerde tarihi Siverek Kalesi de hasar gördü

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinden Urfa’nın Siverek ilçesinde yer alan ve Asurlar dönemine tarihlendirilen Siverek Kalesi de etkilendi.

Asurlar dönemine tarihlendirilen Urfa’daki Siverek Kalesi’nin duvarları 6 Şubat depremlerinden sonra yıkılırken enkazların kale eteğinde biriktiği görüldü.

Bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarının sürdüğü tarihi kalenin surlarında sarsıntının şiddetiyle çatlak ve hasarlar meydana geldi.

Tarihi kalenin restore edilen doğu ve güneyindeki duvarlar depremin etkisiyle yıkılırken, enkazlar kale eteğinde birikti.

Ciddi yarılmalar meydana geldi

Anadolu Ajansı’na konuşan Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, ilerleyen süreçte tarihi kalede yürütülen restorasyona yeniden başlanacağını söyledi.

Kalenin milattan önceki yıllara tarihlendiğini belirten Koşar, şöyle dedi:

“Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle restore ettiğimiz tarihi Siverek Kale’miz de yıkıldı. Kaledeki mevcut yapılarda ciddi yarılmalar ve hasarlar meydana geldi.

“Biz de bu noktada daha önce tahliye ettiğimiz evler ve yoldan geçen vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla gerekli önlemleri aldık. Süreç ise restorasyon çalışmaları başlayana kadar böyle devam edecek.”

 

bianet