Deprem bir kez daha bölgeyi vurdu

6 Şubat depremlerinin yol açtığı büyük yıkımda arama kurtarma çalışmaları henüz sürerken, yeni deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te 6.4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde saat 20.07’de 5.8 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde 6 kişinin öldüğü, 294 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Sağlık Bakanı Koca, 18 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Valilik Binası da yıkıldı.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, saat 20:04’te Hatay’ın Defne ilçesinde, yerin 16.7 kilometre derinliğinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Üç dakika sonra saat 20.07’de de Samandağ ilçesinde, yerin 7 kilometre derinliğinde 5,8 büyüklüğünde bir başka deprem haberi geldi.

Her iki sarsıntı da deprem bölgesinde kuvvetle hissedildi.

Soylu, yıkıma yol açan depremde üç bina enkazında arama kurtarma çalışmasının yürütüldüğünü belirtti. Bakan, 6.4 büyüklüğündeki depremi 26 depremin izlediğini ve 42 ihbar alındığını dile getirdi.

Bakan: “Hasarlı binalara girmeyin”

Süleyman Soylu yurttaşları bir kez daha binalara girmemeleri konusunda uyardı.

Soylu, yıkıma yol açan depremde üç bina enkazında arama kurtarma çalışmasının yürütüldüğünü belirtti. Bakan, 6.4 büyüklüğündeki depremi 26 depremin izlediğini ve 42 ihbar alındığını dile getirdi.

Pazartesi gecesi meydana gelen depremlerde tarihi Hatay Valiliği binası da ağır hasar gördü.

Asi Irmağı üzerindeki köprü bağlantısında da hasar oluştu.

Belediye Başkanı: “Hasarlı binalar yıkıldı”

Sarsıntılardan bir süre sonra, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, canlı yayında, bazı binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanların olduğunu söyledi.

Savaş, “Samandağ’ın belli köyleri, Antakya, Defne ve Altınözü’nde bazı binalarımız yıkılmış durumda” dedi. “Binaların altında kalmış insanlardan çoğu yerde mesajlar geldiğini” söyledi.

Belediye Başkanı’nın açıklamasına göre, “Bir kısım insan evi sağlam diye evine girmiş, bir kısmı da evini taşımak için içine girmiş.”

Samandağ’daki depremde ağır hasarlı binaların yıkıldığı bildirildi. Yıkılan binalar arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bir binası da var.