Depo sergisinde altı kıtadan sanatçılar buluştu

15 Eylül – 30 Ekim 2022 tarihleri arasında ziyaret edilecek olan depo sergisinde altı kıtadan sanatçılar buluştu. Sergi, büyük çoğunluğu kadın olan 170’ten fazla kişinin katkısını içeriyor. “Mis(s)placed Women?” sergisinin küratörleri Arzu Yayıntaş ve Tanja Ostojić.

Depo, Tanja Ostojić’in 2009’dan bu yana sürdürdüğü “Mis(s)placed Women?” isimli katılımcı sanat projesinin sergisine ev sahipliği yapıyor. Performanslar, atölyeler ve çevrimiçi bir platformdan oluşan “Mis(s)placed Women?” altı farklı kıtadan, farklı kökenlere sahip ve büyük çoğunluğu kadın olan 170’ten fazla kişinin katkısını içeriyor.

 

 Sergi katılımcıları:

Teresa Albor, Lidija Antonović, Marta Nitecka Barche, Gaby Bila-Günther aka LADY GABY, Dagmara Bilon, Ines Borovac, Mia Bradić, Amy Bryzgel, David Caines, Nati Canto, Hiuwai Chan, Anaïs Clercx, Azad Colemêrg, Camilla Conocchi, Luciana Damiani, Nazlı Durak, Kathryn Fischer aka Mad Kate, Li Fu, Mahlet Ogbe Habte, Hieu Hanh Hoang Tran, Selma Hekim, Monika Janulevičiūtė, Karen Kipphoff, Ashley McNaughton, Valentina Medda, Susan Merrick, Branko Milisković, Persefoni Myrtsou, Roberta Weissman Nagy, Tanja Ostojić, Sigrid Pawelke, Vanessa Ponte, Darija S. Radaković, Rhea Ramjohn, Bahar Seki, Sabbi Senior, Alejandra Robles Sosa, Evdoxia Stafylaraki, Tan Tan, Mare Tralla, Tanya Ury, Katja Vaghi, Bojana Videkanić, Anastasio William, Hyla Willis, Jiachen Xu, Arzu Yayıntaş, Gülhatun Yıldırım, Gizem Yılmaz aka Epifani, ve Suzy van Zehlendorf ve diğerleri.

15 Eylül – 30 Ekim 2022 tarihleri arasında ziyaret edilecek serginin küratörleri ise Arzu Yayıntaş ve Tanja Ostojić.

 

Projenin katılımcıları, yerinden edilmeyle ilişkili gündelik yaşam faaliyetlerini somutlaştırır ve canlandırırken, göç, toplumsal cinsiyet demokrasisi, iklim değişikliği, feminizm, mutenalaştırma, kapsayıcılık, güç ilişkileri ve kırılganlık gibi Ostojić’in sanatsal pratiğinin son otuz senesinde öne çıkan meseleleri, özellikle kadın ve transların bedensel deneyimleri bağlamında ele alıyor.

 

Kamusal program takvimi:

20 Eylül Tanja Ostojić ve Arzu Yayıntaş ile rehberli tur (İngilizce ve Türkçe)

20 Eylül Tanja Ostojić, Arzu Yayıntaş ve kamusal program katılımcıları ile sanatçı söyleşisi ve soru-cevap

21-22 Eylül Depo ve şehrin farklı noktalarında performanslar

 

Tanja Ostojić hakkında

 

Berlin’de yaşayan, Yugoslavya doğumlu disiplinlerarası performans sanatçısı. Araştırma ve eğitim alanlarında da faaliyet gösteren sanatçı, kurumsal cinsiyet eleştirisi ve özellikle göç ve toplumsal cinsiyet meseleleriyle ilgili sosyal ve politik feminist kamusal sanatın uluslararası öncülerinden biri olarak tanınıyor. Ostojić, “AB Pasaportlu Bir Koca Aranıyor” (2000-05) projesiyle İngiliz The Guardian gazetesi tarafından 21. yüzyılın en iyi 25 sanatçısından biri olarak seçildi. Sanatçı, Haziran-Eylül 2021 tarihleri arasında Tarabya Kültür Akademisi’nin misafir sanatçı programı kapsamında İstanbul’daydı.

Etiketler