Çin’de son teknoloji insansız teslimat yöntemi başladı

Çin’in uzun süredir üzerinde çalıştığı insansız teslimat araçları faaliyete geçti.

Çin’de geçen yıl 110 milyardan fazla paket teslim edildi. Ülkede teslimatın daha iyi hale getirilmesi için sektörde 5G, yapay zeka ve diğer son teknolojiler uygulanıyor. Çin’in kuzeyindeki Shanxi eyaletine bağlı Yangquan’da 13 sürücüsüz araç kısa zaman önce kullanılmaya başladı.

Yakın zamanda Yangquan’da 50’den fazla ekspres istasyonu kapsayan ve günde 10.000’den fazla paket teslimatı yapan 13 insansız teslimat aracı insanlara ulaşıyor.

İnsansız teslimat aracı projesinin operasyon sorumlusu Shi Qinjun:
“İnsansız teslimat aracında toplam 11 adet kamera ve 2 adet radar cihazı bulunuyor. Araç, altında bulunan iki akü tam doluyken 200 kilometreye kadar gidebiliyor. Geleneksel üç tekerlekli teslimat aracına kıyasla bu araç daha büyük hacim ve yük kapasitesine sahip. Gördüğünüz gibi, toplam 2,4 metreküplük hacmi ve 600 kilograma kadar ulaşan taşıma kapasitesiyle oldukça geniş bir araç. Tek seferde üçte bir oranında daha fazla paket teslimatı yapabilen araçla günde 800’den fazla paket teslim edilebiliyor.”

Shanxi eyaletindeki Çin Posta İdaresi Yangquan Şubesi’nde genel müdür yardımcısı Tian Junwei:
“Geçmişte posta dağıtımımız üç tekerlekli araç veya arabalar süren insan işçilere bağlıydı. İnsansız teslimat araçları bize günde yaklaşık bir-iki saat kazandırıyor ve bu da maliyetleri büyük ölçüde azaltıyor. Ayrıca araçların hem içi hem de dışı gözetleme kameraları ile donatılarak paketlerin işlem güvenliği sağlanıyor. Şarj edilebilir akülerin kullanılması ise posta hizmetinde çevrenin korunması açısından fayda sağlıyor.”