“Çiğ balık yeme, gel Kore mantısı ye”

Asya Mutfağı çok aşina olmayan insanlar genelde “çiğ et yenir mi?” sözleriyle Kore mutfağına sırtını dönenlere çağrıda bulunan Spounge Kore Müdürü Salim Seven, “Asya’yı çiğ balık diyerek sınırlandırmak ve ondan kendimizi uzak tutmak hayata bakacağımız ayrı bir pencereyi kendimize kapatmamız demek. Çiğ balık yeme, gel Kore Mantısı ye, Kore Usulü Noodle ye. Seçeneğimiz çok sen yeter ki denemek iste. Bu mutfak Kesinlikle denenmeyi hak ediyor” dedi.

Haber: İsmigül Oktay

Asya Mutfağı çok aşina olmadığımız, “çiğ et yenir mi?” sözleriyle geçiştirilmeyi hak etmeyen lezzet. Asya mutfağının öncülerinden ve eşsiz tarihi bağlarla sımsıkı kenetlendiğimiz Kore mutfağını sizler için tattım.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan “Spounge Kore” oldukça ilgi görüyor. Toplumun bir kesimi her ne kadar önyargılı davransa da meraklısı oldukça fazla. Biz de durumu daha net anlayabilmek adına bu lezzetleri müşterilerine sunan restoran müdürü Salim Seven ile konuştuk.

Seven insanların Kore mutfağına karşı önyargılı olmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Ülkemiz insanı biraz fazla kasıyor kendisini. Bunu geçmişten bu yana gelen pişmiş yemek sevdası ile açıklıyorum kendime. Çiğ olanın yenmesinden çekiniyorlar oysa ki durum hiç öyle değil! Bir şans verseler, belki bu yemekler bağlarını hiç koparamayacaklar. Anlamsız bir önyargı ile yaklaşıyorlar” dedi.

Fiyat politikalarının “ekonomik belirsizlik” nedeniyle biraz yüksek kaldığını söyleyen, “Gönlümüz ister ki herkes bu lezzete, bambaşka kültüre ulaşabilsin ancak ürettiğimiz şeyler. Gerçekten zahmetli ve yoğun emek sarf ederek sunduğumuz ürünler. Maliyetlerin de ülke koşullarında artması ile fiyatlar maalesef biraz yüksek olabiliyor. Ama bu şartlara rağmen meraklılarımız ve sevenlerimiz restoranı boş bırakmıyor” şeklinde konuştu.

Kore mutfağına “mesafeli” olan yurttaşların farklı bir şehirde düşünmeleri gerektiğini savunan Seven, “Belki bu durum önyargılarını biraz olsun kıracaktır. Düşünülenin aksine Asya Mutfağı sadece çiğ balıktan oluşmuyor. Asya’yı çiğ balık diyerek sınırlandırmak ve ondan kendimizi uzak tutmak hayata bakacağımız ayrı bir pencereyi kendimize kapatmamız demek. Çiğ balık yeme, gel Kore Mantısı ye, Kore Usulü Noodle ye. Seçeneğimiz çok sen yeter ki denemek iste. Bu mutfak Kesinlikle denenmeyi hak ediyor” diye konuştu.

Kore mutfağına ilginin yoğun olduğunu ve haliyle sırada beklemekten hoşnut olmadıklarını hatırlatan Seven, “Misafirlerimiz en çok sıra beklemekten hoşnutsuzlar. Restoranımız çok büyük değil, maalesef ki kiralar da yüksek olunca daha büyük bir konum bulmak zor oluyor. Büyük bir zincir markası olarak taleplerimize hemen dönüş yapılamayabiliyor, daha iyi hizmet sunmak adına bizi seven ve bu büyük mutfağın meraklısı olarak gelen, gelmek isteyen misafirlerimizden biraz sabretmelerini her türlü istek ile şikâyetlerini zaman içinde çözeceğimizi iletmek istiyorum” diye durumu açıkladı.

“Çıkın çıkın gelin”
Kore mutfağına ilgi duyanlara seslenen müdür Seven şöyle konuştu: “Meraklarınızın peşinden gidin, pişman olmayacağınız bir deneyim sizleri bekliyor. Çıkın çıkın gelin. Hayat biraz kısa her şeyden bir parçada olsa denemek, tatmak gerekli. Bu harika kültür de bunun bir parçası olmalı.”