Celtic taraftarları Şampiyonlar Ligi maçında binlerce Filistin bayrağı açtı

İskoçya’nın Celtic takımının binlerce taraftarı, Atletico Madrid ile yapılan Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Filistin bayrakları açtı.

UEFA daha önce Celtic taraftarlarına bir İsrail takımı ile yaptıkları karşılaşma sonrası bu nedenle ceza vermişti.

Takım yönetimi, 7 Ekim saldırısı sonrası Filistin halkına desteğini sürdüren Celtic tribünlerine bayrak sallanmaması çağrısı yapmıştı.

Atletico maçı öncesi yapılan çağrıda, “Herkesin olduğu gibi taraftarlarımızın da kendi görüşlerini dile getirme hakkı olduğunun farkındayız. Herkese açık bir kulüp olarak, Celtic Park stadyumu da hepimizin” denildi.

Taraftarlara yapılan çağrıda, “İskoçya’daki ve dünyadaki topluluklarda yaşananların yarattığı etki gerekçe gösterilerek “bu sırada Celtic Park’ta bayrak sallanmaması” çağrısı yapmıştı.

Kulüp, savaştan zarar görenleri anmak için, iki takım oyuncuları ve teknik çalışanlarının siyah kol bandı takacaklarını da duyurmuştu.

Ancak buna karşın Green Brigade (Yeşil Tugay) isimli taraftar grubu, binlerce bayrağın stadyum dışında dağıtma kararı aldı.

Grubun açıklamasında bu gösteriye katılmak istemeyen tüm taraftarlara saygı duyulurken, aynı şekilde katılmak isteyenlerin özgürlüğüne de saygı duyulması çağrısı yapıldı.

Celtics taraftarları Hamas saldırısından saatler sonra çıkılan lig karşılaşmasında da Filistin bayrakları sallamıştı.

Kulüp yönetimi tarafından deplasman yasağı getirilen Green Brigade grubu daha önce futbol taraftarlarının siyasi görüşlerini ortaya koyması noktasında “sarsılmaz bir inanç” içinde oldukları kaydetmişti.

Grup, kendilerine uygulanan yaptırımların da “siyasi görüşlerin ifadesi özgürlüğünü ortadan kaldırma amacı” taşıdığını savundu.

Etiketler
, , ,