Caretta caretta’ya uydu takip cihazı takıldı

Caretta caretta, 1,5 yıl önce Antalya’nın Kemer ilçesinde kıyıda bulundu. Muğla’daki Deniz Kaplumbağası Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde tedavisi tamamlandıktan sonra uydu takip cihazı takılarak denize bırakıldı.

DEKAMER’de görevli veterinerler tarafından Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki bir otelin sahiline getirilen Lara isimli caretta caretta, kıyıya 5 metre uzaklığa bırakıldı.Uydu takip cihazı takılı caretta caretta, denize ulaştı. Sahilde bulunan turistler, caretta carettanın denizle buluştuğu anda DEKAMER görevlilerini alkışladı.

DEKAMER Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Kaska, gazetecilere yaptığı açıklamada, caretta carettanın 1,5 yıl önce kıyıda halsiz bir şekilde bulunduğunu söyledi. Antalya’da tedavisi tamamlanan caretta caretta uydu takip cihazı takılarak denize bırakıldı

İncelemeler sonucunda kaplumbağanın bağırsaklarında bol miktarda plastik olduğunu tespit ettiklerini belirten Kaska, caretta carettanın boyun bölgesinde de yaraların bulunduğunu ifade etti.

Önce plastiğin vücuttan atılması için ilaç tedavisi yapıldığını aktaran Kaska, “Caretta caretta, tedavinin yanı sıra düzenli beslenme ile dalmaya başladı. Ardından takip için Lara Barut Collection otelin sponsorluğunda uydu cihazı taktık. Rehabilitasyonu tamamlanan Lara’nın 1 yıl süreyle doğal ortama ne kadar uyum sağladığını, kışın nerelere göç ettiği gibi bilgilerini elde edeceğiz” dedi.