Bungalov tatili yalan oldu!

Haftanın yorgunluğunu Sapanca’da Bungalov evlerde atmak isteyen N. D (38) E.D. (41) çifti dolandırıcıların kurbanı oldu.

Haber: Tuğba İkiz

Sakarya Sapanca’da sayısı bir hayli artan ve İstanbul’a yakınlığıyla ilgi odağı olan Bungalov tatil evlerinde dolandırıcılık hikâyelerine bir yenisi daha eklendi.

Bungalov evlerinde tatil yapmak isteyen çift, Instagram‘da gördükleri bir tatil
şirketinden rezervasyon yaptırdılar. Ardından ön ödeme olarak, konaklama ücretinin yarısı olan 5 bin TL’yi iletişim kurdukları numaranın banka hesabına gönderdiler. Emsallerinden daha uygun olan evler için küçük bir şüphe dışında herhangi bir hisse kapılmadıklarını belirten çift şunları kaydetti:

“İlk etapta bu fiyattan dolayı şüphe etsek de, işletmecinin tatil evinin fotoğraflarını atması, müşteri memnuniyetine dair Whatsapp konuşmalarını göndermesi ve bu fiyatın yıl sonu indirimi olduğunu söylemesi bizdeki şüpheyi yok etti ve ikna olduk.”

Tatil evine dair detaylı bilgi ve konum istemek için işletmeciyle iletişime geçtiklerinde geri dönüş yapılmadığı ve numaranın profil fotoğrafının artık olmadığını gören çift engellendiklerini ve dolandırıldıklarını anladılar. Çift konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını, şüphelilerin ceza alana kadar peşlerini bırakmayacaklarını söyledi.

Hafta sonu Sapanca Gölüne karşı tatil yapmak isteyen çiftin hayalleri yalan oldu. Çift Bungalov tatili yapmak için rezervasyon yaptıracaklara uyarılarda bulunarak, “Mümkünse referans aracılığıyla bu evleri kiralasınlar. Tatil anlamında kendilerini ispatlamış tatil acenteleri vasıtasıyla rezervasyon yaptırsınlar”dedi.