Bu yaz tatiller aktivitesiz

Bu yaz tatile gitmeyi planlayanların çoğunu yavan bir tatil bekliyor. Enflasyon sebebiyle tatile gitmek zorlaşırken tatilde yapılabilecek aktiviteler ise neredeyse tamamen rafa kaldırılacak. En çok tercih edilen tatil rotalarında yapılabilecek aktivitelerin fiyatlarını derledik.

Kapadokya’da balon

Tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanınan turizm bölgesi Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde balon turu yapmak, 2021 yılında 700 TL iken bu yaz kişi başı ücret 180 Euro.

 

Fethiye’de paraşüt

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen, adrenalin tutkunu yerli ve yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Fethiye’yi bir de kuş bakışı görmek isterseniz kişi başı paraşüt deneyimi 150 dolardan başlıyor. Geçen yıl kişi başı 50 dolardan başlayan yamaç paraşütü deneyimi, bu yaz yerli turistlerin ilgisini çekmeyebilir.

 

Alaçatı’da sörf

Türkiye’nin batı kıyılarının en iyi rüzgârına sahip koyu olan Alaçatı, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen sörf tutkunlarının akınına uğruyor. Bireysel olarak eğitim almak isteyen biri, iki günlük eğitim için ortalama 5000 TL ödemek zorunda.