Bu yaz beş festival iptal edildi

Bu yaz gerçekleşmesi planlanan ancak yasaklanan festivallerin arasına beşinci olarak Zeytinli Rock Festivali eklendi.

Zeytinli Rock Festivali (17-21 Ağustos)

2005’ten bu yana düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, Burhaniye Kaymakamlığı tarafından “kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzur, çevrenin korunması” gerekçesiyle yasaklandı.

 

Kozlu Müzik Festivali (28-31 Temmuz)

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde düzenlenmesi planan  Kozlu Müzik Festivali, ilçe kaymakamlığı tarafından iptal edilmişti. O dönem festival alanında alkol tüketilmesi tartışmaların odağındaydı.

 

Kazdağı Ekoloji Festivali (22-26 Temmuz)

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından düzenlenen Kazdağı Ekoloji Festivali, Balıkesir Valiliği tarafından “orman yangınları” gerekçesiyle 27 Haziran tarihinde iptal edildi.

 

Munzur Kültür ve Doğa Festivali (21-24 Temmuz)

Bu yıl düzenlenmesi planlanan Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Valiliğin yasak kararından sonra festival tertip komitesince iptal edilmişti. Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, festivalin valilik tarafından yasaklandığını duyurmuştu.

 

Anadolufest (12-15 Mayıs)

Eskişehir’de Anadolufest’in 12-15 Mayıs arasında düzenlenmesi planlanıyordu. Ancak Eskişehir Valiliği güvenlik sebebiyle 9 Mayıs tarihinde şehirdeki tüm etkinlikleri yasaklamıştı. O dönem birçok sanatçı ve siyasi figür karara tepki göstermişti.