Bir Yaz Gecesi Festivali, Beykoz Kundura’da başlıyor

Bu yıl altıncısı düzenlenecek Bir Yaz Gecesi Festivali, 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Üç hafta sürecek olan festival Beykoz Kundura’da gerçekleşecek. Bir Yaz Gecesi Festivali, 60’lardan restore klasikler ve canlı müzik eşliğinde sessiz film programının yanı sıra Hedonutopia ve The Away Days’i ağırlayacak.

Restore Klasikler programı bu yıl, Oscar ve Grammy ödüllü müzisyen Henry Mancini’ye odaklanıyor ve bestecinin müziklerini yaptığı “The Pink Panther” (Pembe Panter), “A Shot in the Dark” (Karanlıkta Bir Çığlık), “Breakfast at Tiffany’s” (Tiffany’de Kahvaltı) ve “The Party”yi (Tatlı Budala) restore edilmiş kopyalarıyla Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturacak. 14 Ağustos’ta sona erecek festivalin kapanışını ise, Hedonutopia ve The Away Days konseri yapacak.

Türkçe saykodelik müziğin öncüleri BaBa ZuLa ve saksafoncu Korhan Futacı

Festivalin canlı müzik eşliğinde sessiz film programında ise İzlandalı elektronik ve deneysel pop grubu Múm, Türkçe saykedelik müziğin öncüleri BaBa ZuLa ve saksafoncu Korhan Futacı, sessiz film klasiklerine özel hazırladıkları müziklerle perdenin önünde olacaklar. 14 Ağustos’ta sona erecek festivalin kapanışını ise alternatif sahnelerin özgün grupları Hedonutopia ve The Away Days konseri yapacak.

Yaz Gecesi Festivali’nin biletleri Beykoz Kundura’nın sitesinde satışa sunuldu.