Bild gazetesinin yapay zeka kararı, yüzlerce editörün işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor

Almanya’nın Bild gazetesi, yapay zekanın yapabileceği görevleri yapay zekaya devretmeye hazırlanarak, yüzlerce editörün işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu bir durumu ortaya koyuyor.

Almanya’nın Bild gazetesinde bir dizi editörlük pozisyonuna yapay zeka getirileceği açıklaması yapıldı. Axel Springer firması, bu kararı çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile duyurdu.

Jon Henley’in The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Bild gazetesindeki çalışanlara gönderilen e-postada, belirli pozisyonların ‘bugün olduğu gibi var olmaya devam etmeyeceği’ belirtildi. Bu kararın ardından, Avrupa’nın en çok satan gazetesinde yüzlerce editörün yerine yapay zeka kullanılması bekleniyor.

‘MAALESEF YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ’

Axel Springer firması, Bild gazetesi çalışanlarına gönderilen e-postada, gazetenin ‘maalesef işleri, dijital dünyada yapay zeka ve/veya otomatikleştirilmiş süreçler ile gerçekleştirilebilen çalışanlar ile yollarını ayıracaklarını’ dile getirdi. Bild’in rakibi Frankfurter Allgemeine (FAZ) gazetesinin de gördüğünü ifade ettiği e-postada, bazı ‘editör, basım üretim çalışanı, yazı işleri elemanı, son okumacı ve fotoğraf editörü pozisyonlarının bugün olduğu gibi var olmaya devam etmeyeceği’ bilgisi paylaşıldı.

Söz konusu açıklama, Axel Springer’in CEO’su Mathias Döpfner’in şubat ayında yaptığı ve şirketi ‘tamamen dijital bir medya şirketi’ haline geleceğini ifade ettiği açıklamanın ardından geldi. Gazete, ayrıca yürütülen bir maliyet azaltma programı kapsamında bir ‘yeniden organizasyon’ süreci de başlatıyor. Bu hamlenin de gazetenin yerel basımlarında yüzlerce kişinin işten çıkarılmasına sebep olabileceği tahmin ediliyor.

Etiketler
, ,