Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları yeniden başladı

Avcılar’da 2009 yılından beri kazı çalısmaları devam eden ve Arkeolojik Keşiflerin ilk on listesinde bulunan, Bathonea Antik Kenti kazı çalışmalarının devamlılığı için imza töreni düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kocaeli Üniversitesi adına 2009’da başlayan Küçükçekmece Göl Havzası kapsamındaki Bathonea kazıları devam ediyor.

İstanbul’un tarihi ve arkeolojik mirasının ortaya çıkarılması ve korunmasında önemli bir rol üstlenen Bathonea Antik Kenti aynı zamanda “Dünyanın En Önemli Arkeolojik Keşiflerinin İlk On Listesi”nde de bulunuyor.

Bathonea Antik Kenti kazılarının destekçisi olan Mercedes-Benz Türk’ün alanda düzenlediği ilk etkinlikte, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı Bülent Avnamak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün arasında imza töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Dairesi Şube Müdürü Nihal Metin, Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlar Kurulu kararı ile yürütülen arkeolojik kazılar, müze kazıları, kurtarma kazıları ve yüzey araştırmaları olmak üzere geçen yıl 713 etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Metin, bu kazılara 200 milyon liraya yakın Bakanlıktan ödenek aktardıklarına işaret ederek, bunun yanı sıra destek ve sponsorlarla birlikte 500 milyon liraya civarında ödenekle bu yıl 750 arkeolojik kazı yapmayı hedeflediklerini belirtti.