Başka Sinema ve Enka Sanat’tan açık hava film gösterimleri

Enka Sanat, 1-12 Ağustos tarihleri arasında sekiz film gösterecek. Enka Sanat’ın, Başka Sinema işbirliği ile geçen ayların öne çıkan filmlerini izleyiciyle buluşturacağı etkinlikte tüm gösterimler 21.15’te başlayacak.

Seçkinin açılış filmi, Ryûsuke Hamaguchi yönetmenliğinde, Haruki Murakami’nin öyküsünden uyarlanan Drive My Car. Film, 94. Akademi Ödülleri’nden “En İyi Uluslararası Film” ve 74. Cannes Film Festivali’nden “En İyi Senaryo” ödülüyle dönmüştü.

Gösterimi yapılacak diğer filmler arasında Steven Spielberg’in “West Side Story” müzikali uyarlaması da var. Film, Ariane DeBose’ye 94. Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü getirmişti.

Pedro Almodovar’ın 2022 yapımı “Paralel Anneler” filmi de seçkide bulunuyor. Penélope Cruz filmdeki performansı ile 78. Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı. Seçkide yer alan sekiz filmden ikisi ise yerli yapım. Geçen aylarda gösterime giren, Mehmet Binay ve M. Caner Alper imzalı “Bergen” filmi 8 Ağustos’ta, Nazlı Elif Durlu’nun ilk uzun metrajı “Zuhal” ise 10 Ağustos’da gösterilecek.

Gösterimi yapılacak filmlerin listesi ve tarihleri şöyle:

Drive My Car – 1 Ağustos Pazartesi

Batı Yakası’nın Hikâyesi / West Side Story – 2 Ağustos Salı

Yang’dan Sonra / After Yang – 3 Ağustos Çarşamba

Dune: Çöl Gezegeni / Dune – 5 Ağustos Cuma

Bergen – 8 Ağustos Pazartesi

Paralel Anneler / Madres Paralelas – 9 Ağustos Salı

Zuhal – 10 Ağustos Çarşamba

Belfast – 12 Ağustos Cuma