Ayvalık Film Festivali programı açıklandı

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programı açıklandı. Festivalde, dünya festivallerinde ses getiren yerli ve yabancı yapımların yanı sıra yönetmen, yapımcı, senarist ve oyuncularla söyleşiler, güncel meselelere dair paneller de yer alacak.

Seyir Derneği, Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programını açıkladı. 16-21 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, dünya festivallerinde ses getiren yerli ve yabancı yapımların yanı sıra yönetmen, yapımcı, senarist ve oyuncularla söyleşiler, güncel meselelere dair paneller de yer alacak.

 

Festival, “Genç Sinema” programına, Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları işbirliğiyle çocuklara yönelik gösterim ve drama atölyelerine de ev sahipliği yapacak.

 

Yarışma bölümü bulunmayan festival kapsamında; yıl içinde kamera önünde ya da arkasında, sinemanın herhangi bir alanında gösterdiği başarıyla dikkat çeken, kariyerinin başındaki bir isme ise “Yeni Bir …” ödülü verilecek.

 

Festival, Ayvalık’ın ardından 24 ve 25 Eylül tarihlerinde Mordem Sanat işbirliğiyle Diyarbakır’da izleyicilere özel bir seçki sunacak.

 

Festivalin Uluslararası bölümünde, başta Cannes Film Festivali’nde izleyiciyle ilk kez buluşan filmler olmak üzere yılın diğer önemli yapımları yer alıyor.

 

Programda yer alan bazı filmler şöyle:
Park Chan-wook’un “Ayrılma Kararı” (Açılış film)
David Cronenberg imzalı “Müstakbel Suçlar” (Crimes Of The Future)
Jerzy Skolimowski imzalı “Aİ (EO)”
Claire Denis’nin, “Öğle Güneşinde Yıldızlar” (The Stars at Noon)
Mia Hansen-Løve’un, “Güzel Bir Sabah” (One Fine Morning)
Kristoffer Borgli’nin “İlgi Manyağı” (Sick Of Myself)
Andreas Dresen’in “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı”
Dan Geller ve Dayna Goldfine imzalı “Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song”

 

Anısına…
Festival bu yıl, yakın zaman önce hayatını kaybeden isimlere özel bir program hazırladı. “Anısına” başlıklı bu bölüm kapsamında Erden Kıral anısına “Vicdan”, Cüneyt Arkın anısına Orhan Oğuz imzalı “İki Başlı Dev”, Cem Madra anısına John Cassavetes’in yönettiği “Yüzler” (Faces), yönetmen Peter Brook anısına “Yedi Gün… Yedi Gece” (Seven Days… Seven Nights… – Moderato Cantabile) gösterilecek.

 

Çocuklar için sinema
2019 yılında hayatını kaybeden sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan’ın hayata geçirdiği, Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları işbirliğiyle gösterimler düzenlenecek. Bu kapsamda “Çok Uzakta” (Too Far Away) adlı çocuk filmi gösterilecek. Sarah Winkenstette yönetmenliğindeki yapım, köylerindeki kömür madeni nedeniyle kente taşınmak zorunda kalan Ben ve yeni okulunda tanıştığı başta rakip gördüğü Suriyeli mülteci Tarık ile umut ve sevgi dolu dostluğunu konu alıyor. Film sonrasında Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları Koordinatörü ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği yönetim kurulu üyelerinden ebeveyn koçu Ayşegül Cebenoyan çocuklar için bir etkinlik düzenleyecek.