Atlantik Okyanusu’nda kaybolan denizaltıda 5 kişi olduğu belirlendi

ABD Sahil Güvenliği, Titanik enkazına turist taşımak amacıyla kullanılan küçük bir denizaltının Atlantik Okyanusu’nda kaybolduğunu doğruladı. Bu kaybolan denizaltıda 5 kişinin olduğu belirlendi.

OceanGate Expeditions tarafından Titanik enkazına düzenlenen tur sırasında kaybolan küçük denizaltıyla ilgili olarak ABD Sahil Güvenliği açıklama yaptı. Açıklamalarına göre, denizaltıda 5 kişinin olduğu doğrulandı. Titanik enkazına dalış yapmak üzere olan denizaltı, iletişimin kesilmesiyle kayboldu ve 24 saatten uzun bir süredir haber alınamıyor.

ABD ve Kanada donanmalarına ait gözetleme uçakları, arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor. İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding’in denizaltıda olduğu bilgisi ailesi tarafından doğrulandı. Denizaltıda ayrıca Fransız denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve OceanGate Expeditions’ın CEO’su ve kurucusu Stockton Rush olduğu iddia ediliyor.

Titanik turu, Kanada’nın St. John’s şehrinde başlayan ve yaklaşık 8 saat süren bir dalışı içermektedir. Bu yılın 5. dalışı olan turda denizaltının 5 kişilik kapasitesi bulunmaktadır. Titanik’in enkazı, Atlantik Okyanusu’nun dibinde Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre açığında 3 bin 800 metre derinlikte yer almaktadır. 1912 yılında batan Titanik, 2 bin 200 yolcu ve mürettebatın büyük bir kısmının hayatını kaybettiği bir trajediyi temsil etmektedir. Enkazı 1985 yılında keşfedilmiş olup o tarihten beri detaylı bir şekilde araştırılmaktadır.