Asgari ücret açıklandı

Asgari ücrete ara zam açıklandı. Temmuz ayından itibaren uygulanacak yeni asgari ücret brüt 13 bin 414 TL olurken net olarak 11 bin 402 TL oldu. Dolar bazında ise 482 dolara çıktı.

Bugün yapılan toplantı tam iki buçuk saat sürerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan toplantının hemen ardından kameralar karşısına geçerek 8 milyona yakın çalışanın heyecanla beklediği yeni asgari ücrete açıkladı. Bakan Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine başta emekçileri korumak üzere bir duruş sergilediklerini belirterek asgari ücrete %34 oranında zam yapıldığını bildirdi. Bakan Vedat Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri etkileyecek bu netice cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme duruşu çerçevesinde oldu. Biz bunu yapmaya gayret ettik. Çalışma hayatının tüm çarklarını istişare, ortak akıl ve güç birliğiyle çalıştırmaya kararlıyız. Asgari ücret çalışmalarımız işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlanmıştır. 2023’ün ikinci yarısında brüt 13 bin 444 liradır. Net ücret ise 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Asgari ücrete uygulanan 400 liralık desteği önümüzdeki aylarda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz.”