Arelli Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Tıp dünyasına teknolojik ve akademik anlamda önemli katkılar sağlayan İstanbul Arel Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi öğrencileri Beyaz Önlük Giyme töreni ile doktorluğa ilk adımlarını attı.

Kurulduğu günden beri bilimi ve bilime önemli katkılar sağlayan, öğrencilerini her zaman ön planda tutan İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme” töreni gerçekleştirdi.

İstanbul Arel Üniversitesi Cevizlibağ Sağlık Bilimleri Yerleşkesinde düzenlenen törene Kalp ve Damar Cerrahisinin kıymetli hocası Prof. Dr. Bingür Sönmez, Üniversite yönetiminden Onursal Başkanı Kemal Gözükara, Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara, Rektör Prof. Dr. Ercan Gegez, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldız İyidoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz, Memorial Sağlık Grubu Müdürü Sedat Şimşek, akademik personel ve tıp fakültesi öğrencileri ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Beyaz Önlük Giyme töreni Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Özge Eda Keleş’in konuşması ile devam etti.

“Hayallerime giden ilk adımı İstanbul Arel Üniversitesi ile attım”

Hayatının her anında doktor olmak istediğini ifade eden Özge Eda Keleş hayallerinin ilk adımını İstanbul Arel Üniversitesi ile attığını vurguladı.

Keleş konuşmasının devamında, “Şu an burada bu beyaz önlüğü giymekle stetoskopu boynuma asmak beni çok heyecanlandırıyor ve çok gururlanıyorum. Bu sayede mesleğime inanılmaz güzel bir adım atmış oluyorum. Bu andan itibaren hayatımdaki tek gayem bu beyaz önlüğü gururla üzerimde taşıyıp insanlığın ve hastalarımın umudu olmak ve lekelenmemesine asla müsaade etmemek olacak” İfadelerine yer verdi.

“Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözlerine layık olmak için çalışacağız”

Öğrencilere Hipokrat andı üzerinden tavsiyelerde bulunan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal hastalara her zaman saygı duyması ve hasta mahremiyetinin her korunması konusunda öğrencilerimizi uyardı.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Uzal, “Atatürk’ün de söylemiş olduğu gibi ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözlerine layık olmak siz öğrencilerimizi de bu emaneti yükseğe taşıyacak olan hekimler olarak yetiştirmek karar ve azmindeyiz. Tüm hocalarımız ve ben Arel Ailesi olarak sizlerin aramıza katılmanızın şevk ve heyecanını yaşıyorum. Ne mutlu sizleri yetiştiren ve bugünlere getiren anne ve babalarınıza. Ailelerinize. Değerleri ailelerimiz, artık görev bizde. Onların İstanbul Arel Üniversitesi’nde iyi bir hekim, bir bilim insanı ve insanlığın hizmetinde donanımlı bir birey olarak yetişeceklerinden emin olunuz” ifadelerini kullandı.

“Yolunuz bilimin ışığında aydınlık olsun”

60 yıldır beyaz önlük giyme törenlerine heyecanla katıldığını belirten Kurucu Dekan Prof. Dr. Enver Duran, öğrencilerine beyaz önlüğün öneminden bahsetti.

Prof. Dr. Enver Duran, “Doktorlar bilim insanı olduklarını göstermek için beyaz önlük giymeye başlamış ve zamanla beyaz önlük doktorluğun simgesi haline gelmiştir. Sevgili öğrenciler, beyaz önlük töreni hayallerinizi süsleyen hekimlik mesleğine başlangıcın ve sorumluluklarınızın farkına varmanın ilk adımıdır. Değerli öğrencilerimiz, bugün beyaz önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük hekimlik mesleği için, dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönülle ve sorumlu olmanın, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan hizmet aşkının sembolüdür. Beyaz önlük giydikten sonra önlüğünüz kirlenebilir ancak beyaz önlüğün temsil ettiği mesleki, vicdani, ahlaki ve insani değerlerin bırakın kirlenmesini lekelenmesine bile tahammülünüz olmamalı. Yolunuz bilimin ışığında aydınlık olsun” şeklinde konuştu.

“Çocuklarınız emin ellerde”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ercan Gegez, İstanbul Arel Üniversitesi’nin sahip olduğu eğitim ve teknik donanımının gücüne vurgu yaparak öğrencilerin emin ellerde olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ercan Gegez, “Öncelikle ben velilerimize seslenmek istiyorum. Çocuklarınızla gurur duyabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitim gördüğü İstanbul Arel Üniversitesi ile gurur duyabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitim gördüğü İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi ile gurur duyabilirsiniz. İstanbul’un yüzyıllık fakültelerinden gelen misafir öğretim üyelerinin buradaki laboratuvarları buradaki imkânları gördükten sonra başka birçok okulda olmayan her türlü imkânın Arel Üniversitesi öğrencilerine sağlandığını bizzat kendi kulaklarımla duydum. O yüzden lütfen emin olunuz ki çocuklarınız emin ellerde. Bu üniversitenin bence en büyük rekabetçi üstünlüğü sahip olduğu öğretim üyeleri. Bundan da çok mutluyum. Buradaki tüm hocalarımızın çocukları nasıl yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını bizzat müşade ediyorum. Doktorluk insanlara iki şey veriyor. Birincisi bir güç. Bu çok önemli bir şey. Belki ölmek üzere olan bir hastayı iyileştirebiliyorsunuz. İkincisi de mutluluk. Ölmek üzere olan bir hastayı iyileştirdiğiniz mutluluk. Giydiğiniz önlük sizi kanatlandıracak, yukarıya taşıyacak gücü size hissettirecek. Nice hastaları kurtarmanızı, herkesin derdine derman olmanızı diliyorum” dedi.

“Sizden ricam burada kalıp bu ülkeye hizmet etmeniz”

Mütevelli Heyet Başkanımız Özgür Gözükara ise yaptığı konuşmada tıp fakültesi öğrencilerimizin ülkemizde kalarak vatanımıza, milletimize hizmet etmelerini istedi.

Özgür Gözükara konuşmasında, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Çok kısa benim sizden bir ricam var. Bu ülkeyi sevmeniz, bu milleti sevmeniz. Bu ülkeye hizmet etmeniz. Benim en büyük arzum, en büyük isteğim sizlerden; ne olursa olsun, ne tür teklifler gelirse gelsin, ne tür imtiyazlar sunulursa sunulsun burada kalmanız, burada çalışmanız. Ben öncelikle sizleri bu başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu yolda doktor olma yolunda başarılar diliyorum. Velilerimiz onları böyle güzel çocuklar yetiştirdikleri için canı gönülden tebrik ediyorum. Memorial Grubu Müdürü Sedat Bey ve tüm hastane grubumuz bizim bu hayalimizi gerçekleştirmede yanımızda olduğunuz için teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kalp ve Damar Cerrahisi duayeni Prof. Dr. Bingür Sönmez ise öğrencilere doktorluk andı okutarak yemin ettirdi. Doktorluk andını hep bir ağızdan coşku ile okuyan tıp fakültesi öğrencileri, aileleri tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Tören yapılan konuşmaların ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin önlüklerini giymesi ile sona erdi.