Arel’de konaklama problemi yok

Üniversite adaylarının tercihlerinde etkili olan konuların başında konaklama sorunu geliyor. Birçok öğrenci üniversite kazanmasına rağmen zaman zaman konaklama sorunu nedeni ile kaydını sildirmek durumunda kalabiliyor ve bu nedenle üniversite hayalini yarıda bırakıyor. Üniversite öğrencileri için konaklama imkanlarının önemli olduğunu ifade eden İstanbul Arel Üniversitesi Öğrenci Evleri yöneticisi Sevgül Zaralı öğrencilerin rahat bir şekilde konaklamaları için bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

İstanbul Arel Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin güvenli ve konforlu bir şekilde konaklayabilmeleri için öğrenci evlerinin hazır olduğunu ifade eden Öğrenci Evleri Yöneticisi Sevgül Zaralı öğrenci köyünde tek kişilik, iki ve üç kişilik odaların bulunduğunu ifade etti.

“Sosyal ve Kültürel Etkinliklerle Öğrencilerimizin Kişisel Gelişimine Katkı Sağlıyoruz”

Öğrenci evlerinde öğrencilerin sadece konaklama ihtiyaçlarının karşılanmadığını ifade eden Sevgül Zaralı bununla beraber evlerde kalan öğrenciler için çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarını ifade etti.

Zaralı; “Öğrenci evlerimiz standart yurt koşullarının dışında öğrencilerimizin kendi evinde hissetmesi için tasarlandı. Öğrenci Köyümüzde yarı olimpik yüzme havuzu, spor ve sosyal alanları, voleybol sahası bulunmakta ayrıca Üniversite Spor merkezinden de ücretsiz faydalanabilmektedirler. Bununla beraber düzenlediğimiz sosyal kültürel etkinlerle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyoruz. Ayrıca bahar şenliği, yılbaşı partileri ve gezilerle öğrencilerimizin sosyalleşmesine olanak sağıyoruz. Öğrenci evlerimizde akşam yemeği Üniversitemiz tarafından karşılanmakta bununla beraber kafeteryalardan da öğlencilerimiz ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Öğrencilerimiz yemek, temizlik, bakım ve tamirat hizmetleri, çamaşır yıkama, ulaşım, sağlık ve depo olanaklarıyla da kendilerini evinde gibi hissetmektedir.” dedi.

“Öğrenci Evlerimizin Kapısı Üniversitemizde Eğitim Alan Herkese Açık”

Yurtlara ulaşımın ring servisleri ile sağlandığını belirten Zaralı; üniversitemizde eğitim alan herkesin konaklama imkânından yararlanabileceğini belirtti.

Sevgül Zaralı; “Öğrenci evlerimizin kapısı Üniversitemizde eğitim alan herkese açık. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri Arel Öğrenci Köyünde konaklayabiliyor. Öğrenci evlerimiz İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent Kemal Gözükara Yerleşkesi ’ne yürüme mesafesinde olup şehrin gürültüsünden uzak doğa ile iç içedir. O nedenle tüm öğrencilerimizi öğrenci evlerimizde ağırlamaktan mutlu olacağımızı ifade eder tercih aşamasında olan üniversite adaylarına ise başarılar dilerim. Unutmayın burası sizin eviniz.” şeklinde konuştu.