Arel ‘havada’ fark yaratıyor

Günümüzde hava yolu ulaşımı, her geçen gün daha fazla tercih ediliyor. Havacılık sektörüne olan talep ise üniversitelerin, sektöre nitelikli personel yetiştiren havacılık program ve bölümlerine yoğunlaşmasını gerektiriyor. Gün geçtikçe artan havacılık program ve bölümleri içinde ise İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Akreditasyonu ile fark yaratıyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte hava yolları, gerek ulaşım hızı gerek kaza riskinin minimum olması ve konforu sayesinde giderek daha fazla talep gören bir ulaşım türü haline geliyor. Hava yollarına olan bu talep ise nitelikli personel arzını gerektiriyor. Üniversiteler, bu arza yönelik olarak her geçen gün havacılık program ve bölümlerini artırıyor. Bu üniversitelerden biri olan İstanbul Arel Üniversitesi ise Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’nın SHGM Akreditasyonu ile öne çıkıyor.

 

İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, 2014 yılında SHGM tarafından “Yer Hizmetleri Eğitim Kuruluşu” olarak yetkilendirildi. Bu doğrultuda program, SHGM tarafından verilen yetkiler kapsamında öğrencilere; Yolcu Hizmetleri, Ramp Emniyeti ve Apron Kuralları, Kayıp Bagaj (Word Tracer) Seyahat Dokümanları, Havacılık Güvenliği, Haberleşme, Engelli Yolcu İşlemleri ve Transferi, Tehlikeli Maddeler (DGR) ve Emniyet Yönetim Sistemi derslerinden uluslararası geçerliliği olan sertifikalar veriyor.

 

SHGM Akreditasyonuyla Türkiye’deki sayılı üniversitelerden biri olma niteliği barındıran İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, öğrencilerini sadece mezun etmekle kalmayıp uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarla lisanslandırarak sektöre hazır, donanımlı personeller haline getiriyor. Uluslararası havacılık mevzuatlarına göre, havacılığın her departmanına özel eğitim, sertifika ve lisanslandırma gerekliliği göz önüne alındığında Arelli mezunlar, edindikleri niteliklerle sektöre güçlü bir giriş yapıyor. Güçlü havacılık sektörü tecrübesine sahip, alanında uzman öğretim elemanlarından aldıkları eğitim, sertifika ve lisanslar ile fark yaratan Arelli mezunlar, sektörün ihtiyacı olan personel arzını en nitelikli şekilde karşılıyor.

 

İstanbul Arel Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, öğrencilere, diplomalarına ek olarak kazandırdığı sertifikalarla işe alım sürecinde rekabet üstünlüğü ve avantaj sağlıyor. Meslek derslerinin yanı sıra havacılıkta iletişim teknikleri, kişisel bakım ve zarafet, liderlik, stres ve zaman yönetimi, dünya kültürleri hakkında da dersler veren program, sektörün ihtiyacı olan tüm yeniliklere ve gelişimlere adapte olmuş, farkındalığı yüksek bireyler yetiştiriyor.