Apple Türkiye fiyatlarına zamma hazırlanıyor

Teknoloji devi Apple bu hafta yeni ürünler tanıtıp, bunun üstüne maalesef Türkiye fiyatlarına da sağlam bir zam yapabilir.

MacRumors’un ortaya attığı iddiaya göre Apple bu hafta içinde birden fazla yeni ürün tanıtabilir. Geçtiğimiz saatlerde konuşan sağlam kaynak Mark Gurman‘ın söylediği kadarıyla Apple, 2024’ün ilk yeni donanım ürünleri (M3 işlemcili yeni iPad’ler ve Mac’ler geliyor) için özel bir etkinlik düzenlemeyecek, bunun yerine basın bültenleri ve reklamlar ile tanıtım yapılacak. Son paylaşımlara göre Apple, yeni Magic Keyboard ve Apple Pencil modellerini de görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Mac tarafında yeni MacBook Air’ler gelirken, burada daha önce de söylediğimiz gibi özellikle yeni iPad’ler merak ediliyor. OLED ekran ile fark yaratacak yeni iPad Pro modelleri, yerlerini alacakları tabletlerden daha ince olacaklar (Çerçeveler de bir miktar inceltilebilir) ancak bunun haricinde kamera konumlarına / modüllerine kadar aynı tasarım ile karşımıza çıkacaklar. Modeller için şimdiye kadar çok sayıda başka bilgi geldi.

Örneğin tedarik zincirinden elde edilen son bilgilere göre 13-inç iPad Pro’nun OLED ekranı LG Display firmasından, 11-inç iPad Pro’nun OLED ekranı ise Samsung Display firmasından gelecek. Ekran konusunda iki Güney Kore merkezli üreticiyle de anlaşan Apple, tedariği ikiye bölerek istediği sayıda panele rahat şekilde ulaşabilecek, bu paneller arasında Apple özel bir tercihte bulunmadıysa (Büyük modelin ekranı daha gelişmiş tercih edilmiş olabilir) kalite açısından fark edilir bir fark olmayacak.

Güney Kore’den geçtiğimiz ay gelen iddialar ise OLED ekranlı Pro tabletlerin mevcut LCD temelli modellerden çok daha pahalı olacağını yani Apple’ın OLED panellerin yüksek maliyetini direkt olarak tüketicilere yansıtacağını gündeme taşımıştı. İddialar ailenin 1.500 dolardan başlayacağını ve en üstte fiyatın tam 2 bin dolara kadar çıkacağı yönündeydi. Kısa süre önce ise daha farklı bir iddia gündeme geldi, modellerin zam göreceği ancak daha önce söylendiği kadar büyük bir artış yapılmayacağı belirtildi. Burada halen net bir bilgi verilmiyor ancak artışın 160 dolar seviyesinde olacağı iddia ediliyor. Apple’ın mevcut 11 inç iPad Pro modeli 799 dolar’dan, mini LED ekranlı 1 inç “Pro” modeli ise yurt dışında 1.099 dolar’dan başlıyor.

Log.com.tr