“Aftersun” filminin yönetmeni depremden etkilenenleri andı

Türkiye’de geçen “Aftersun (Güneş Sonrası)” filminin yönetmeni, filmde yer alan Türkiyeli ekibe teşekkür ederek Maraş’ta yaşanan depremleri hatırlattı. 

“Aftersun” filminin yönetmeni Charlotte Wells, BAFTA ödüllerinde Türkiye’de gerçekleşen depremlerden etkilenen insanları andı. İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi’nin uluslararası olarak düzenlediği BAFTA Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Törende En İyi Çıkış (İngiliz yazar, yönetmen ve yapımcı) dalında ödüle layık görülen “Aftersun” filminin senaristi ve yönetmeni Charlotte Wells, ödül konuşmasında, filmde yer alan Türkiyeli ekibe teşekkür ederek, Maraş’ta yaşanan depremleri hatırlattı.

Wells, “Filmde çalışan Türk ekibe de özel bir teşekkür etmem gerekiyor. Ekibimizin çoğu Türk’tü. O ülkede, Türkiye ve Suriye’ye etki eden depremden etkilenmeyen herhangi biri olduğunu düşünmüyorum” dedi.

“Aftersun” filminin başrol oyuncusu Paul Mescal da kırmızı halıda soruları yanıtladı. Depremlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Mescal, “Yaşanan felakete bir şekilde vurgu yapmak gerçekten önemliydi. Ölü sayıları her geçen gün artıyor. Ne denebilir ki, gerçekten çok üzücü” diye konuştu.