ABD yapay eti onayladı

ABD Tarım Bakanlığı, ilk kez laboratuvarda hayvan hücrelerinden üretilen yapay tavuk etinin satışını onay verdi. ABD, Singapur’dan sonra satışa izin veren ikinci ülke oldu.

ABD’de Upside Foods ve Good Meat şirketleri, laboratuvarda yetiştirilen etleri satmak için Tarım Bakanlığı’nın onayını aldıklarını duyurdu. Good Meat’den yapılan açıklamada, onayın doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen yapay tavuk etinin artık Amerikalı tüketicilere satılabileceği anlamına geldiği ifade edildi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) üretilen etin tüketilmesinin güvenli olduğunu kabul ettiği hatırlatılan açıklamada, Good Meat’in 2020 ve 2021’de de Singapur’da laboratuvarda üretilen yapay tavuk eti için çok sayıda düzenleyicinin onayını aldığı öğrenildi.

Açıklamada, Good Meat’in yetiştirdiği ilk yapay tavuk etinin şef ve restoran işletmecisi José Andrés tarafından ABD’nin başkenti Washington’da bir restoranda satışa sunulacağı aktarıldı.

Upside Foods’dan yapılan açıklamada da şirketin ürettiği tavuk etinin Michelin yıldızlı şef Dominique Crenn’e ait San Francisco’daki Bar Crenn’de piyasaya sürüleceği öğrenildi.

Böylelikle ABD, Singapur’dan sonra laboratuvarda üretilen yapay tavuk etinin satışına izin veren ikinci ülke oldu.