09 May İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi, In-Vitro Fertilizasyon’da (IVF) Güncel Yaklaşımlar Paneli’ne ev sahipliği yaptı
İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Histoloji ve Embriyoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem Çam ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Şal’ın sunumlarıyla “In-Vitro Fertilizasyon’da (IVF) Güncel Yaklaşımlar Paneli” yapıldı. Panel, Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan ile Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “In-Vitro Fertilizasyon’da (IVF) Güncel Yaklaşımlar Paneli” yapıldı. Panel, Prof. Dr. Meryem Çam’ın in-vitro fertilizasyon tarihçesi ve yöntemleri hakkındaki sunumunun ardından Doç. Dr. Veysel Şal infertilite tanısı, IVF endikasyonları ve tedavi sürecini anlatmasıyla devam etti.
In-vitro fertilizasyon, diğer adıyla tüp bebek yöntemi, kadının yumurtalıklarından bir ya da daha çok sayıda olgun yumurta hücresinin alınarak bunların, erkekten alınan sperm ile vücut dışında özel bir ortamda döllenmesi olarak tanımlanıyor. Döllenme sonucu oluşan embriyolar, kadının rahmine yerleştirilerek gebelik sağlanıyor ve çocuk sahibi olamayan çiftler, bu yöntemle çocuk sahibi oluyorlar. Bu yöntem, herhangi bir nedenle tüpleri tıkalı ya da hasar görmüş kadınlara, spermleri sayıca az ya da sperme ait yapısal bozuklukları olan erkeklere veya bağışıklık sorunu olan ya da herhangi bir neden tespit edilemediği halde çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanır.
Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Enver Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cem Uzal ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldız İyidoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen panel, Tıp Fakültesi öğrencilerinin soruları yanıtlanarak sona erdi.