Çikolata müzesi bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan çikolata müzesinde 7 ton çikolata kullanarak yapılan tarihi varlıkların yanı sıra siyaset, spor, sanat camiasının ünlü isimlerinin portreleri de yer aldı. Müzeyi bayram tatili boyunca yaklaşık 6 bin kişi ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl kapılarını açan Çikolata Müzesi, Milas-Bodrum Karayolu üzerinde bulunan alışveriş merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Uzun yıllar Belçika’da yaşayan ve 2014 yılında katıldığı Çikolata Yarışması’nda birinci olan Mesut Kırımlı ile Milaslı genç işletmeci Onurcan Köksal’ın girişimiyle açılan Bodrum Çikolata Müzesi, 9 günlük bayram tatilinde 6 bin kişiyi ağırladı.

Müzenin yapımında 7 ton çikolata kullanıldı

Bodrum ve Milas ağırlıklı olmak üzere Muğla’nın her ilçesinden eserler, yapılar, tarihi ve doğal güzellikler ile bölgeye renk ve değer katmış insanların çikolatadan inşa heykel ve portrelerinin sergilendiğini belirten Onurcan Köksal, “Bodrum Çikolata Müzesi konsept olarak kullandığı çikolata miktarıyla ve eserlerin boyutları ve ebatlarıyla dünyadaki diğer tüm çikolata müzeleri arasında ilk konumda. Müzenin yapımında 7 ton çikolata kullanıldı. Bu miktarın matematiksel bir hesabı bilimsel bir izahı vardır. Kadınlar 5 ila 7 dakika, erkekler 8 ila 10 dakika müzedeki bu yoğun kokuyu teneffüs ettiği sürece günlük ihtiyaçları olan mutluluk hormonunu koku vasıtasıyla salgılayıp o şekilde ayrılabiliyorlar. Ziyaretçilerimizin tamamına maskeleri varsa çıkarıp bol bol derin nefes almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Müzenin yapımının yaklaşık 4,5 ay sürdüğünü sözlerine ekleyen Köksal, “7 ton çikolatanın tamamen eritilip, şekillendirilmesi, kalıplandırılması ve de müze haline getirilmesi 4,5 ayı buldu. 2021 yılının Şubat ayında müzemiz hizmete açıldı. O tarihten bu yana halkımızdan gördüğümüz ilgi bizleri memnun etti. Bu bölgede yaşayanların çoğu müzemizi ziyaret etti” dedi.