“8. Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali” için başvurular başladı

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen “8. Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali” 12-19 Kasım’da gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleşecek festivalin basın toplantısı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti.

Festival Başkanı Aşkın Özcan, “Başka Bi’ Festival” sloganıyla yolculuğuna devam eden etkinlikle ilgili, “Bu yıl da alışılmışın dışında, etkinliklerle sadece sanatın konuşulduğu bir festival olmaya çalışacağız.” dedi.

Festivalin artistik direktörü Abdulhamit Güler, bu yılki organizasyonda yapay zekaya odaklanacaklarını ifade ederek, “Katılımcıların tamamının katkısıyla yapay zeka vasıtasıyla bir şeyler üreteceğiz.” şeklinde konuştu.

Engelliler için özel gösterimlerin yapılacağına dikkat çeken Güler, ödül alan filmlerden bazılarının işitme ve görme engellilerin anlayacağı hale getirileceğini aktardı.

Danışma kurulunda yer alan Merve Sena Kılıç ise şimdiye kadar birçok kısa film festivalinde yer aldığını vurgulayarak, “Bu festival, ayakları yere basan, ne yapmak istediğini bilen, geleneğe bağlı ve yeniliklere açık bir festival.” diye konuştu.

Kısa film yarışmasına bugünden itibaren 20 Eylül’e kadar başvurular alınacak.

Yönetmenler başvurularını uluslararası festival platformu “filmfreeway.com” üzerinden yapacak.

Etkinlikte, kısa film yarışmasının yanı sıra birçok etkinlik, söyleşi, ustalık sınıfı, tek masa buluşması, atölye ve film gösterimi de yapılacak.

Festivalin 19 Kasım’da yapılacak ödül töreninde en iyi kurmaca, en iyi belgesel ve en iyi animasyon filmin sahibi 15’er bin liralık para ödülünün sahibi olacak.