79. Venedik Film Festivali White Noise filmi ile başlayacak

79. Venedik Film Festivali’nin açılışını yapacak olan “White Noise”dan ilk görsel yayınlandı. 31 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Julianne Moore, jüri başkanı olarak görev alacak. İlk kez bir Netflix filmi Venedik Film Festivali’nin açılışını yapacak.

“Frances Ha”, “Marriage Story” gibi filmlere imza atan Noah Baumbach’ın sıradaki filmi “White Noise”dan ilk görsel yayınlandı. Başrollerini Greta Gerwig, Adam Driver ve Jodie Turner-Smith’in üstlendiği film, bu yılki Venedik Film Festivali’nin açılış filmi olacak.

Venedik’te prömiyer yapacak filmlerin birkaçı -resmî açıklama olmasa da- netleşmiş durumda. Luca Guadagnino ile Timothée Chalamet’nin Call Me by Your Name sonrası güçleri birleştireceği Bones and All, Todd Field’in yıllar sonra sinemaya dönüş projesi olacak Cate Blanchett başrollü Tár, Olivia Wilde’ın ikinci yönetmenlik çalışması olan ve başrolde Florence Pugh ile Harry Styles’ın yer aldığı Don’t Worry Darling, Brendan Fraser’ı Stranger Things yıldızı Sadie Sink eşliğinde sahalara döndürecek Darren Aronofsky projesi The Whale bu filmlerden bazıları.

Festival direktörü Alberto Barbera yaptığı açıklamada, “79. Venedik Film Festivali’ni ‘White Noise’ ile açmak büyük bir onur” dedi ve filmi “dramatik, ironik, hicivsel: birden çok alanda ölçü ile oynayan özgün, hırslı ve çekici bir sanat eseri” olarak övdü. Barbera ayrıca, “1980’lerdeki takıntılarımızı, şüphelerimizi ve korkularımızı inceleyen ancak çağdaş gerçekliğe çok net göndermeler yapan bir film” diye ekledi.