6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali için geri sayım başladı

Devlet Opera ve Balesinin seçkin eserlerinin sahneleneceği “6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali”, 7-21 Temmuz’da Efes Antik Kenti’nde gerçekleşecek.

Devlet Opera ve Balesi’nin seçkin eserlerinin sahneleneceği “6.Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali”, 7-21 Temmuz’da Efes Antik Kenti’nde gerçekleştirilecek. Festival, 7 Temmuz akşamı ünlü Rus besteci Çaykovski’nin şaheseri “Uyuyan Güzel” balesinin prömiyeriyle sevenleriyle buluşacak.

Büyücü Carabosse tarafından 100 yıl boyunca uyutulan prensesin hikayesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından iki perde olarak sahnelenecek.

Orkestra şefi Roberto Gianola yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile Bale Topluluğu’nun sahne alacağı eserin koreografisi ve librettosu ünlü Fransız koreograf Marius Petipa’ya ait. Eserin rejisi ve düzenlemesi ise Ayşem Sunal Savaşkurt imzası taşıyor.

Eserde “Prenses Aurora” rolünü Burcu Olguner, “Prens Florimund” rolünü Çağın Özideş, “Carabosse” rolünü Selahattin Erkan, “Leylak Perisi” rolünü ise Cansu Polat canlandıracak.

Festivalde, 10 Temmuz akşamı Samsun Devlet Opera ve Balesince “Carmen” balesi sanatseverlerin beğenisine sunulacak. İki perdelik eserin bestesi Georges Bizet, koreografisi ve librettosu Carlos Vilan, müzik düzenlemeleri Tulio Gagliardo’ya ait.

Eser, İspanya’nın Sevilla kentinde bir tütün fabrikasında çalışan asi ve güzel Carmen’in, Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı aşkı sahneye taşıyacak. Orkestra şefi Tulio Gagliardo yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Samsun Devlet Opera ve Balesi Bale Topluluğuna eşlik edecek.

Festival, 21 Temmuz Cuma akşamı Gaetano Donizetti’nin üç perdelik trajik operası “Lucia di Lammermoor” ile sona erecek.

Sir Walter Scott’un “Lammermoor Gelini” adlı romanından uyarlanan eserin rejisini Carlos Vilan, orkestra şefliğini Tulio Gagliardo üstleniyor.