51’inci İstanbul Müzik Festivali 5 Temmuz’da sona erecek

51. İstanbul Müzik Festivali, 5 Temmuz’da  Fazıl Say ve Serenad Bağcan’ın ‘Dünya Anne’ konseriyle sona erecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 51’inci İstanbul Müzik Festivali, 5 Temmuz Çarşamba akşamı Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek Fazıl Say & Serenad Bağcan’ın “Dünya Anne” konseriyle sonlanacak. Fazıl Say’ın, İstanbul Müzik Festivali’nin siparişi üzerine bestelediği “Dünya Anne” şarkıları prömiyerini festival kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda bir konserde yapmıştı.

1 Haziran’da başlayan festival, İstanbul’un 18 farklı mekânında gerçekleştirilen 24 konserde Türkiye ve yurtdışından, aralarında klasik müzik dünyasından solistlerin ve orkestralarının da bulunduğu 60’dan fazla ismi ağırladı. Festivalde, 8 eser dünya prömiyeri, 4 eser Türkiye prömiyeri yaptı.

51’inci İstanbul Müzik Festivali’nin konserlerine ve etkinliklerine 25 bine yakın izleyici katılım sağladı.

Festival kapsamında düzenlenen konserlerde, Salzburg Mozarteum Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası, Münih Oda Orkestrası, Borusan Quartet gibi toplulukların yanı sıra Anne-Sophie Mutter, Barbara Hannigan, Fazıl Say, Nicolas Altstaedt, Matthias Goerne, Arabella Steinbacher ve Avi Avital gibi birçok isim izleyicinin karşısına çıktı. 51’inci İstanbul Müzik Festivali Onur Ödülü, Türkiye çağdaş müziğine katkılarda bulunan besteci ve eğitimci Hasan Uçarsu’ya sunuldu. Festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi ise keman virtüözü Anne-Sophie Mutter’ın oldu. Mutter’e ödülü, 13 Haziran’da AKM’de yapılan konserin öncesinde verildi.