180 milyon dolar bütçeli bilimkurgunun ipi çekildi

Oyuncu kadrosunda yıldız isimleri buluşturan dizi, Disney+’ta gösteriliyordu.

Lucasfilm, Disney+’ta yayına giren ilk sezonun final yapmasından bir ay sonra sonra, maliyetli Yıldız Savaşları (Star Wars) prequel’i (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) The Acolyte’ın fişini çekmeye karar verdi.

Dün Deadline’a konuşan kaynaklar, George Lucas’ın meşhur filmlerinden bir asır önce geçen ve Yüksek Cumhuriyet devrinin son günlerinde Sith’lerin Jedi’ların arasına nasıl sızdığını anlatan dizinin ikinci sezonunun olmayacağını söyledi.

Bölüm başı maliyeti 22,5 milyon dolar

The Acolyte, bir dizi suçu araştırırken uğursuz güçleri keşfeden saygın bir Jedi Ustası’nın eski bir Padawan öğrencisiyle temasa geçmesini konu alıyordu.

The Acolyte’ın Emmy adayı yaratıcısı Leslye Headland, mayısta New York Times’a yaptığı açıklamada dizinin “kabaca 180 milyon dolara” ya da bölüm başına 22,5 milyon dolara mal olduğunu açıklamıştı.

The Acolyte’ın yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Charlie Barnett, Dafne Keen, Rebecca Henderson, Jodie Turner-Smith, Carrie-Anne Moss, Manny Jacinto, Dean-Charles Chapman, Joonas Suotamo, Margarita Levieva, Lauren Brady, Leah Brady, Harry Trevaldwyn ve David Harewood rol alıyordu.

İzleyiciler nefret etti

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes’da 246 televizyon yazarının yorumlarıyla 100 üzerinden 78 puan alan dizi, Yıldız Savaşları serisinin sadık hayranlarını memnun etmeyiyse başaramamıştı. Öyle ki dizinin izleyici puanı 100 üzerinden 18’de kalmıştı.

The Acolyte, 4 Haziran’da ilk iki bölümünü izleyicilerin beğenisini sunmuştu. Güçlü bir başlangıç yapan dizi, gösterime dirdiği ilk 5 günde dünya çapında 11,1 milyon izlenme elde etmişti.

Ancak dizi, başarılı izlenme oranlarını 16 Temmuz’daki finaline kadar devam ettiremedi.

The Acolyte’ın yaratıcısı Headland, yürütücü yapımcı ve dizi sorumlusu görevlerini de üstleniyordu. Variety, The Acolyte’in yapım aşamasında olduğunu 2020’de duyurmuştu.

Disney+; Andor, Ahsoka ve The Mandalorian gibi hit dizilere de ev sahipliği yapıyor.

 

Independent